Bringebær —  Selvplukk av Bringebær – med god samvittighet

Vi elsker smaken, og fargen, og isen, og sausen, og syltetøyet, og… egentlig alt ved bringebær!

Og så elsker både vi og dyra besøk på gården. Sommeren 2021 vil vi igjen tilby selvplukk av bringebær, og vi gleder oss til besøk!

Kjøp bringebær

Bringebær

kr 550,00

Vi lager syltetøy og saft.
Men lag det gjerne selv.

De viktigste ingrediensene i saften og syltetøyet vårt er seks måneder med sol, vann, økologisk gjødsel, frisk luft og masse kjærlighet. Kjøp det ferdig av oss, eller lag selv av bær fra selvplukk. Oppskriftene vi bruker ligger nederst på siden.

Bringebærpai

Ingredienser

  • 150 gr hvetemel
  • 100 gr romtemperert smør
  • 3 ss sukker
  • 2 eggeplommer 4 dl H-melk
  • 1-2 vaniljestang
  • 4 eggeplommer
  • 1/2 dl sukker
  • 1ss maizenamel
  • 11/2 ts vaniljesukker

Steg for steg

  • Ha hvetemel, smør, sukker og eggeplommene i en foodprossesor eller kna for hånd.
  • Form til en flat ball og sett kaldt, gjerne et par timer eller natten over.
  • Kjevle ut deigen mellom to lag av plast eller trykk den ut i en paiform som er ca 25 cm.
  • Stek den i 10-15 min på 180 grader til den er gylden. Avkjøles.
  • Visp eggedosis av eggeplommene, sukker og vaniljesukker.
  • Kok forsiktig opp melken i en kjele og ha i frøene fra vaniljestangen.
  • Tilsett 1 ss kokende melk i eggedosisen, rør og hell deretter eggedosisen oppi kjelen med melka.
  • Tilsett 1 ss maizenamel og varm forsiktig opp mens du rører hele tiden.
  • Røren vil tilslutt få en tykk konsistens.
  • Bre vaniljekremen over paien og fyll på med bringebær og blåbær, eller annen frukt eller bær du måtte ha for hånden.

Anbefalinger

Bringebærsyltetøy

Ingredienser

  • 1 kg bringebær fra Haslerud
  • 300-350 g sukker
  • Noen dråper sitron
  • 8 gram agar

Steg for steg

  • Rens bringebærene og ha dem i en kjele.
  • Gi bærene et raskt oppkok og la dem koke i 3-5 minutter.
  • Tilsett sukker (etter smak) og agar agar (les på pakken hvor mye som trengs pr. kg bær), og la det koke på lav varme til sukkeret har gått i oppløsning.
  • Fjern det hvite skummet som danner seg på toppen.
  • Fordel syltetøyet i varme, rene glass.
  • Fyll glassene helt opp, sett på lokk, snu glassene opp ned og sett dem til avkjøling.
  • Syltetøyet oppbevares kaldt og mørkt, for eksempel i en kald kjeller eller i kjøleskapet.
  • Gir ca fem glass á 2 dl.
  • Åpnet glass er holdbart i 1–2 uker.

Anbefalinger

Syltetøyet kan gjerne fryses. Da må du ikke fylle glasset helt fullt, for da kan det sprekke under innfrysingen.

Bringebær

Selvplukk av bringebær

Ønsker du å plukke deilige, søte bringebær i sommer? Tiden er inne for sjølplukk av bringebær på Haslerud, og vi håper i år at vi klarer å dekke store deler av etterspørselen. På grunn av uventet stor etterspørsel så kan...

Les mer