Bringebær —  Sjølplukka med god samvittighet

Vi elsker smaken, og fargen, og isen, og sausen, og syltetøyet, og… egentlig alt ved bringebær!

Og så elsker både vi og dyra besøk på gården. Sommeren 2020 vil vi tilby selvplukk av bringebær, og vi gleder oss til besøk!

Kjøp bringebær

Bringebær

kr 460.00

Vi lager syltetøy og saft.
Men lag det gjerne selv.

De viktigste ingrediensene i saften og syltetøyet vårt er seks måneder med sol, vann, økologisk gjødsel, frisk luft og masse kjærlighet. Kjøp det ferdig av oss, eller lag selv av bær fra selvplukk. Oppskriftene vi bruker ligger nederst på siden.

Bringebærsyltetøy

Ingredienser

  • 1 kg bringebær fra Haslerud
  • 300-350 g sukker
  • Noen dråper sitron
  • 8 gram agar

Steg for steg

  • Rens bringebærene og ha dem i en kjele.
  • Gi bærene et raskt oppkok og la dem koke i 3-5 minutter.
  • Tilsett sukker (etter smak) og agar agar (les på pakken hvor mye som trengs pr. kg bær), og la det koke på lav varme til sukkeret har gått i oppløsning.
  • Fjern det hvite skummet som danner seg på toppen.
  • Fordel syltetøyet i varme, rene glass.
  • Fyll glassene helt opp, sett på lokk, snu glassene opp ned og sett dem til avkjøling.
  • Syltetøyet oppbevares kaldt og mørkt, for eksempel i en kald kjeller eller i kjøleskapet.
  • Gir ca fem glass á 2 dl.
  • Åpnet glass er holdbart i 1–2 uker.

Anbefalinger

Syltetøyet kan gjerne fryses. Da må du ikke fylle glasset helt fullt, for da kan det sprekke under innfrysingen.

Bringebær

Vår første sesong med bringebær!

Det har vært veldig gøy å kunne tilby bringebær i sommer, for første gang! Vi etablerte feltet i 2018, og plantet 500 bringebærplanter av sorten Glen Ampel. Med dryppvanning, økologisk gjødsel og mye stell, har feltet vokst godt. Men det første...

Les mer