Ingredienser
- 150 gr hvetemel
-
100 gr romtemperert smør
-
3 ss sukker
-
2 eggeplommer
4 dl H-melk
-
1-2 vaniljestang
-
4 eggeplommer
-
1/2 dl sukker
-
1ss maizenamel
Steg for steg
- Ha hvetemel, smør, sukker og eggeplommene i en foodprossesor eller kna for hånd.
-
Form til en flat ball og sett kaldt, gjerne et par timer eller natten over.
-
Kjevle ut deigen mellom to lag av plast eller trykk den ut i en paiform som er ca 25 cm.
-
Stek den i 10-15 min på 180 grader til den er gylden. Avkjøles.
-
Visp eggedosis av eggeplommene, sukker og vaniljesukker.
-
Kok forsiktig opp melken i en kjele og ha i frøene fra vaniljestangen.
-
Tilsett 1 ss kokende melk i eggedosisen, rør og hell deretter eggedosisen oppi kjelen med melka.
-
Tilsett 1 ss maizenamel og varm forsiktig opp mens du rører hele tiden.
-
Røren vil tilslutt få en tykk konsistens.
-
Bre vaniljekremen over paien og fyll på med bringebær og blåbær, eller annen frukt eller bær du måtte ha for hånden.
Anbefalinger