Bringebærsyltetøy

Privat lager vi veldig mye mer enn bare saft og syltetøy. Under vil du etterhvert finne oppskrifter på noen av våre bringebærfavoritter.

Nevnte vi at vi elsker bringebær?

Ingredienser

  • 1 kg bringebær fra Haslerud
  • 300-350 g sukker
  • Noen dråper sitron
  • 8 gram agar

Steg for steg

  • Rens bringebærene og ha dem i en kjele.
  • Gi bærene et raskt oppkok og la dem koke i 3-5 minutter.
  • Tilsett sukker (etter smak) og agar agar (les på pakken hvor mye som trengs pr. kg bær), og la det koke på lav varme til sukkeret har gått i oppløsning.
  • Fjern det hvite skummet som danner seg på toppen.
  • Fordel syltetøyet i varme, rene glass.
  • Fyll glassene helt opp, sett på lokk, snu glassene opp ned og sett dem til avkjøling.
  • Syltetøyet oppbevares kaldt og mørkt, for eksempel i en kald kjeller eller i kjøleskapet.
  • Gir ca fem glass á 2 dl.
  • Åpnet glass er holdbart i 1–2 uker.

Anbefalinger

Syltetøyet kan gjerne fryses. Da må du ikke fylle glasset helt fullt, for da kan det sprekke under innfrysingen.