Ingredienser
- 1 kg bringebær fra Haslerud
-
300-350 g sukker
-
Noen dråper sitron
-
8 gram agar
Steg for steg
- Rens bringebærene og ha dem i en kjele.
-
Gi bærene et raskt oppkok og la dem koke i 3-5 minutter.
-
Tilsett sukker (etter smak) og agar agar (les på pakken hvor mye som trengs pr. kg bær), og la det koke på lav varme til sukkeret har gått i oppløsning.
-
Fjern det hvite skummet som danner seg på toppen.
-
Fordel syltetøyet i varme, rene glass.
-
Fyll glassene helt opp, sett på lokk, snu glassene opp ned og sett dem til avkjøling.
-
Syltetøyet oppbevares kaldt og mørkt, for eksempel i en kald kjeller eller i kjøleskapet.
-
Gir ca fem glass á 2 dl.
-
Åpnet glass er holdbart i 1–2 uker.
Anbefalinger
Syltetøyet kan gjerne fryses. Da må du ikke fylle glasset helt fullt, for da kan det sprekke under innfrysingen.